V soboto 27.03.2010 v prostorih Istarske županije je potekala skupščina Udruge PODMORNIČAR in letna skupščina njegovega ogranka Pula. Pored članov Udruge  sta skupščini prisostvovali tudi delegaciji sorodnih društev iz Srbije na čelu s Komar Milanom in Milatović Mitom, ter iz Slovenije z Marjan Pogačnikom in Bertoncelj Tomažem. V teku seje je bilo največ govora okoli končanja pisanja monografije o podmorničarstvu in problemih ki jih imajo hrvaški kolegi okoli pridobivanja diverzantske podmornice tipa Una kot muzejskega eksponata.

 Po končanem sejnem delu je sledila zakuska, ki je potekala v prijetnem vzdušjuin izmenjavi raznih doživetij iz časa ko smo bili še aktivni podmorničarji.

Na koncu je predsednik Hrvaške Udruge pozval vse prisotne, da se udeležijo svečane večerje, ki bo potekala na kmečkem turizmu pri Žminju. Odhod ob 18 uri izpred veslaškega kluba v Puli.

Večerje smo se udeležili Marjan Pogačnik, Vojko Gorup in jaz. Cela večerja je potekala v veselem vzdušju z glazbo in plesom.

Na koncu se je gostitelj zahvalil za prijetno druženje in povabil, da se prihodno leto spet snidemo. Večer smo končali okoli 24 00 uri s prihodom v Pulo.

Sekretar Društva podmorničar

Oman Ljubo