»Živeti pod vodo«

V okviru občinskega praznika občine Piran sta v soboto 16.10.2010  Muzej podvodnih dejavnosti Piran in Društvo podmorničar organizirala javno predstavitev na temo »Živeti pod vodo«.  Dogodka se je udeležilo okoli 10 članov Društva podmorničar, gosti iz Hrvaške Udruge podmorničar in drugi, tako da je prostor bil napolnjen do zadnjega kotička. Po uvodnem nagovoru gospoda mag. Žarka Sajiča  je besedo prevzela voditeljica okrogle mize gosp. Doris Delgiusto in predstavila goste:

Bertoncelj Tomaža, nekdanjega poveljnika podmornice P-823 »Uskok«, Jesenik Ivana nekdanjega komandirja strojne službe, Smrekar Petra nekdanjega strojnika na podmornici in Kočevar Furlan Miro hčerko nedavno preminulega podmorničarja Kočevar Cirila.

V ugodnem vzdušju in razgovoru ob spremljavi posnetkov iz življenja podmorničarjev je čas hitro minil. Predstavljeni so bili pogoji dela s katerimi so se podmorničarji srečevali, kot tudi zgode in nezgode, slednje so se vedno srečno končale.

Na koncu javne predstavitve pa se je nadaljevalo prijetno druženje in obujanje raznih spominov iz časa ko smo še bili aktivni podmorničarji. Druženje se je zavleklo globoko v noč.

Oman Ljuboslav