DNEVI PODMORNIČARSTVA  PULA 25.03 – 26.03.2011

Na povabilo  Udruge Podmorničar podružnica  Pula,  je naša delegacija v sestavi Tomaž Bertoncelj, Marjan Pogačnik, Oman Ljuboslav, Avguštin  Franc in Galinec Štefan prisostvovala  letni skupščini Udruge Podmorničar, kot tudi njene podružnice.

Letna skupščina je bila v prostorih Doma oboroženih sil v Puli. Letno skupščino je prvo izvedla podružnica Pula kateri je predsedoval njen predsednik Jerman Matjaž. On je v svojem poročilu na kratko orisal dosežke, kot tudi pomanjkljivost ki jih je zabeležila podružnica v preteklem letu. V nadaljevanju je predsednik Udruge  g. Matošević  odprl letno skupščio Udruge Podmorničar. Na začetku je pozdravil vse goste, tako nas, kot tudi predstavnike Muzeja podvodnih aktivnosti g. Sajiča in gosp. Delgusto iz Pirana in ostale goste in udeležence. V nadaljevanju so sprejeli letno in finančno poročilo, kot tudi načrt za naslednje leto. V nadaljevanju so člani izrazili potrebo po širenju in pomlajevanju članstva, ter predstavitvi podmorničarstva mlajšim generacijam skozi organizacijo predavanj po izobraževalnih institucijah.  V našem imenu se je za povabilo zahvalil naš predsednik Tomaž Bertoncelj, ter poudaril da naše društvo že dosega določene uspehe skozi razna predavanja, kot tudi to da sta na temo podmorničarstva bile napisane dve diplomske naloge.

Po končani skupščini je sledila zakuska z neobveznim druženjem v restavraciji Kupola. Zvečer pa sem se udeležil še večerje v restauraciji  Istrijanka, kjer smo v prijetnem ambijentu nadaljevali z druženje, ki smo ga končali v poznih večernih urah.

(Tekst in foto Oman Ljuboslav)