Dogodki v mesecu marcu

VOLILNI LETNI ZBOR OZVVS VRHNIKA - BOROVNICA

2. marca se je naš predstavnik Oman Ljuboslav na povabilo OZVVS Vrhnika - Borovnica udeležil njihovega letnega zbora, ki je bil v Cankarjevem domu na Vrhniki. V svojem nagovoru se je zahvalil za povabilo in poudaril tudi tesno sodelovanje z OZVVS Vrhnika - Borovnica in našim Društvom. V lanskem letu so veterani organizirali Domovinski dan za 9. razrede Oš. Borovnica, k sodelovanju so povabili tudi naše Društvo, temu smo se z veseljem odzvali in Oman Ljuboslav in Rudi Kocjančič sta predstavila podmornico in krajši opis dela in življenja podmorničarjev. Povabil vse prisotne, da se udeležijo Podmorniškega Vikenda, kot tud, , da bo Društvo tudi letos sodelovalo pri njihovi organizaciji Domovinskega dne za osnovnošolce. Na koncu je je zboru zaželel uspešno delo in čestital novo izbranemu vodstvu.

Tekst: Oman Ljuboslav

Foto: Arhiv OZVVS Vrnika-Borovnica

 

VOLILNI LETNI ZBOR DRUŠTVA "PODMORNIČAR"

3. marca smo izvedli redni letni zbor v prostorih PVZ Pivka, kjer smo izvolili novo - staro vodstvo. Upravni odbor. predsednik Baš Janez, podpredsednik Boris Lutman in sekretar Oman Ljuboslav. Tudi Nadzorni odbor je ostal v isti sestavi kot do sedaj. Na zboru je bil prisoten tudi predstavnik ZSČ Brig. Martin Jugovec. V svojem nagovoru je pozdravil vse prisotne in na kratko orisal vse dogodke, ki jih bo ZSČ organiziral v naslednjem letu. Na kocu je zaželel uspešno delo, ter čestital novemu vodstvu na ponovni izvolitvi.

Tekst in foto: Oman Ljuboslav

 

VOLILNA LETNA SKUPŠČINA ZSČ

Koncem marca se je naš predstavnik udeležil redne letne skupščine ZSČ na Igu. Na letni skupščini je bilo izvoljeno novo - staro vodstvo. Sprejeli smo vsa poročila ( poročilo o delu, zaključni račun in poročilo nadzornega odbora). Vsa poročila so predstavili zato pristojni organi ZSČ. Obravnavali pa smo tudi predloge kriterijev o sofinanciranju osnovnih - območnih organizacij in interesnih združenj. Od pomembnih gostov so se skupščine udeležili tudi: min. za obrambo Andreja Katič, Načelnik SV gen. maj. Alen Geder , predsednik ZVVS Ladislav Lipič, predstavnik borčevske organizacije, predstavnik policijskega veteranskega združenja Sever, predstavnik Društva gen Majstra. Podeljena so bila tudi priznanja zaslužnim članom ZSČ.

Tekst: Oman Ljuboslav

Foto: Arhiv ZSČ