Poletno druženje 2018

V začetku septembra, smo organizirali letno druženje pripadnikov našega društva z njihovimi družinskimi člani. V začetku so nekateri člani obiskali Srednjo Pomorsko šolo v Piranu, kjer jim je g,. Androjna Andrej (nekdanji podmorničar) predstavil Simulator za plovbo, ki ga uporabljajo bodoči pomorci v svojem učnem procesu. Druženje se je nadaljevalo na barki, s katero smo izpluli iz Izolskega pristanišča. V teku plovbe je bila predstavljena tudi maketa P-831, ki jo je Društvo pridobilo za svojo zbirko v nastajanju in bo po remontu (manjša popravila in dopolnila), uporabljena za dogodke, ki jih Društvo organizira. Druženje je ob lepem vremenu potekalo s plovbo po Slovenskem morju od Izole do Debelega Rtiča, kjer so posamezniki izkoristili priliko za kopanje. Ob povratku pa smo se ustavili še v Kopru na kavici. Druženje je potekalo v prijetnem vzdušju, dobri hrani in pijači. Z lastnikom barke smo se dogovorili , da naslednje leto namesto čevapčičev ponudi školjke, z to spremembo ponudbe so se vsi prisotni strinjali.

Na koncu pa še Vabilo za prednovoletno druženje, ki bo 15. decembra v PVZ Pivka. Vabilo boste prejeli dodatno po elektronski pošti.

Tisti pa, ki se niste mogli udeležiti letnega srečanja iz raznoraznih razlogov, pa si oglejte galerijo slik, tako da naslednje leto rezervirate termin v začetku septembra in se nam pridružite, več nas bo, bolj bo veselo.

Tekst. Oman Ljuboslav

Foto: Oman Ljuboslav, (Facebook - Janez Baš, Galun Anton in Hančič Mihael)