POČASTITEV 15.LET DELOVANJA DRUŠTVA PODMORNIČARSTVA, IDRIJA - 27.08.2022

V soboto 27.08.2022 je Društvo Podmorničar organiziralo srečanje članov Društva in njihovih družinskih članov. Razlog je bil, obeležitev 15. Let delovanja Društva za ohranjanje podmorniške tradicije - Podmorničar.

Za organizacijo srečanja je bil zadolžen Upravni odbor Društva. Srečanje je potekalo v Idriji. Udeleženci srečanja smo se zbrali v Idriji. Program srečanja je vseboval ogled znamenitosti mesta Idrije ( Topilnica Hg, Andrejev rov in Muzej čipkarstva). Odpravili smo se na ogled Topilnice Hg. Po končanem ogledu je sledil odmor, katerega so člani izkoristili za manjšo okrepitev za nadaljevanje ogledov. Sledilo je ogled Andrejevega rova. Tukaj smo bili med »kameradi« (bili smo v enakem položaju in imeli skupnega sovražnika (voda) . Podmorničarji smo tudi v preteklosti sočustvovali z družinami rudarjev, ko je prihajalo do nesreč v rudnikih na področju nekdanje skupne države.(pri nesrečah v rudnikih smo vedno odrekali »DNEVNICE«, v korist družinam. To je bilo sprejeto na »višjem nivoju poveljevanja«. Pa če tudi, ne bi bilo, bi, brez razmišljanja prispevali v sklad za pomoč prizadetim družinam). Po končanem ogledu Andrejevega rova je sledil še ogled Muzeja posvečen Idrijski čipki. Tukaj so na »svoje« prišli ženski del naše druščine. Ostali pa smo šli, ker smo bili suhih ust na kakšno kavo ali kaj bolj konkretnega.

Po končanih ogledih, smo se odpravili na kosilo v gostilno Mlinar, kjer smo podelili Priznanja ZSČ zaslužnima članoma Društva. Pisno priznanje ZSČ je prejel Galun Anton, Častni znak ZSČ pa predsednik Baš Janez. Po kosilu pa je sledilo še druženje med člani, kot tudi lastnikom gostilne in obujanje spominov. Dogovorjeno srečanje (prednovoletno) bo v Pivki (PVZ Pivka in gostilna »KARA«).o podrobnostih prednovoletnega srečanja bodo člani obveščeni po elektronski pošti ali po GSM. Srečanje se je končalo ob 19 uri.

Na koncu pa si v priloženi galeriji lahko ogledate utrinke s samega srečanja v Idriji.

Tekst: Oman Ljuboslav

Foto: Oman Ljuboslav, Baš Janez, Galun Anton, Velič Irena