Letni zbor Društva, Portorož 26.04.2008

 

V soboto 26.04.2008 je bila v Portorožu održana letna skupščina Društva podmorničar, pod pokroviteljstvom ZSČ, Fakultete za pomorstvo in promet, občin Piran in Pivka, Pomorskega muzeja »Sergej Mašera« iz Pirana in Vojaškega muzeja Pivka.

Skupščina se je odvijala v prostorih Fakultete za pomorstvo in promet v Portorožu. Udeležilo se jo je 17 članov in številni gostje od doma in tujine.

Skupščino je odprl predsednik Društva  Boris Geršak. Pozdravil je vse prisotne še posebej predsednika ZSČ polkovnika Miha Butaro in sekretarja ZSČ g. Janka Ljubiča. Prav tako je pozdravil delegaciji: Udruženja građana Podmorničar  iz Srbije na čelu s g. Komar Milanom in Udruge Podmorničar iz Hrvaške na čelu z g. adm. Matošević Martinom Prav tako je pozdravil tudi  predstavnika podmorničarjev iz Črne Gore g. Momir Soldata, generalnega direktorja BI iz Zagreba g. Koroman Vladimira, predstavnika Pomorske fakultete, Pomorskega muzeja Sergej Mašera, predsednika OZSČ Vrhnika-Borovnica g. Matjaž Stražišarja, ter g. Čalić Bruna s Strojne fakultete iz Reke.

V nadaljevanju je svoj pozdravni nagovor imel g. polk. Miha Butara predsednik ZSČ. V svojem nagovoru je poudaril pomembnost našega društva pri ohranjanju naše pomorske tradicije, kot tudi prispevka Slovencev pri razvoju podmornic, kot tudi pri samem razvoju pomorstva.

Po pozdravnem nagovoru predsednika ZSČ je predsednik Društva podal letno poročilo o delu društva v letu 2007, sekretar društva Oman Ljuboslav pa letno finančno poročilo. V nadaljevanju se je pristopilo spremembam Statuta, ki so bile enoglasno sprejete. Sledili so pozdravni nagovori gostov iz Srbije, Hrvaške in predstavnikov ostalih institucij.

Po končani skupščini je sledil ogled simulatorja v prostorih fakultete za pomorstvo in promet.

Po ogledu pa smo se preselili pred »Čolnarno«. Vrstili so se še ogled Pomorskega muzeja »Sergej Mašera« v Piranu, kot tudi veslanje v kuterju, kjer so podmorničari dokazali da še niso za staro železo. Po končanih programskih aktivnostih se je druženje nadaljevalo  v veselem razpoloženju še dolgo v noč.

Sekretar Društva za ohranjanje podmorniške tradicije – podmorničar
Oman Ljuboslav