25.10.2023 Dan suverenosti R. Slovenije

Odzvali smo se  na Vabilo OZVVS Vrhnika – Borovnica:

 

             OBMOČNO ZDRUŽENJE

       VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO

                  VRHNIKA - BOROVNICA

             Tržaška cesta 11, 1360 Vrhnika

                       GSM 031 767 855

VABILO

Ob dnevu suverenosti Republike Slovenije že tradicionalno organiziramo domovinsko ekskurzijo za devetošolce OŠ Borovnica. Obiščemo vojaški muzej v Pivki in si po zaslugi sodelovanja vaših članov ogledamo podmornico pod vodenjem pristnih veteranov podmorničarjev. Za domovinsko ekskurzijo so v šoli tudi letos izbrali prav dan suverenosti naše države. Urnik obiska bo enak lanskemu – ogled podmornice od 10.30 do 12.00 za 43 učencev.

Zahvaljujemo se vam za vaš nesebičen prispevek k širjenju pogleda mladine na svet.

Vljudno vabljeni, na to častno dejanje tudi letos !                                                                

             Predsedstvo

             OZVVS Vrhnika – Borovnica

 

Na že tradicionalno vabilo od OZVVS Vrhnika – Borovnica, se je Društvo Podmorničar z veseljem odzvalo in v sestavi naših dveh članov Oman Ljuboslava in Kocjančič Rudolfa  učencem OŠ Ivana Korošca Borovnica predstavilo zgodovino Podmorničarstva na vzhodni obali Jadrana, opremo pomorskih diverzantov in njihovih plovil (R-1 in R-2), kot tudi notranjost podmornice P-913 »Zeta«.

Na koncu ogleda smo bili vsi zadovoljni s predstavljenim , tako podmornice, kot tudi s samo predstavitvijo zgodovine podmorničarstva. Zadovoljni pa so bili tudi predstavniki OZZVS Vrhnika – Borovnica. Potrdili so, da sam ogled podmornice in predstavitev zgodovine podmorničarske enote nadaljujemo tudi v prihodnje. Nam je to priznanje, kot tudi zaveza, da to naredimo na nivoju, ki to tudi zasluži v prihodnosti.

Nekaj slik si lahko ogledate v galeriji.

 

 

 

Tekst: Oman Ljuboslav

Foto: Arhiv OZVVS Vrhnika – Borovnica