Zbor Združenja podmornicarjev v Pulju, 28.3.2009

 V soboto 28.03.2009, je bila v Pulju održana skupščina Hrvaške Zveze podmorničarjev. Udeležili so se trije naši predstavniki. V nadaljevanju prenašamo njihov vtis s skupščine.

 

Namestnik predsednika našega društva Podmorničar, Ivan Jesenik, je predlagal, da se Tomaž Bertoncelj in Ciril Kočevar udeleživa Skupščine podmorničarjev s področja Hrvaške.Seveda sva pristala in pozneje se je v Puli pridružil še Puh Franjo, ki je tudi član našega društva.

 

Seja je bila v prostorih italijanskega kluba Circolo Italiano di cultura.Ob 10.uri smo se začeli zbirati na terasi.Veselo in bučno smo se pozdravljali.

Zbralo se nas je 40-50, saj so poleg članov društva iz Pule prišli še člani društev iz Splita in Zagreba ter delegaciji iz Srbije in Slovenije.

Iz Splita sta prišla Moretti Fridrich in Drašković Tomo, iz Zagreba  Korbar in Rišlavija, iz Beograda pa so prišli Komar, Vidaković in Milojković.

 

Uradni del Skupščine je potekal predvsem ob sprejemanju sprememb Statuta, saj so ustanovili  Zvezo / Udrugo / iz zgoraj navedenih društev.

Svoje člane so opomnili na redno plačevanje članarine, saj še nimajo sponzorjev in jim primanjkuje  denarja / kakor nam /.

 

Po končani seji je bila manjša zakuska.Zvečer pa je v Valbadonu  bilo " drugarsko veče", v starem duhu, s soprogami , s plesom ob pesmih naše mladosti/ tudi slovensko polko je bilo slišati /, čeprav je tam dejansko bil maturantski ples srednje glasbene šole. Vsak je prispeval 100 kun / 13 € /.

 

Predstavniki našega društva smo dobili veliko, veliko zadolžitev, da prenesemo pozdrave kolegom in prijateljem, članom našega društva.

S Cirilom sva se domov vrnila nekaj po polnoči.

Bilo je prav prijetno videti stare znance in prijatelje s podmornic.

 

                                                                              Tomaž Bertoncelj