Sestanek s predsednikom Hrvaske Udruge iz Pulja

V soboto 9.5.2009 je bil  v Domžalah, na pobudo predsednika Udruge podmorničar,oddelek Pula, gospoda Jerman Matjaža , delovni sestanek  z našim upravnim odborom v sestavi namestnik predsednika Ivan Jesenik, sekretar Ljuboslav Oman in član Tomaž Bertoncelj .

Sestanek  se je odvijal v prijateljski atmosferi. Dogovorili smo se o tesnejšem sodelovanju med našima društvoma .  Sodelovanje naj bi temeljilo na obojestranski pomoči pri zbiranju arhivskega gradiva  (fotografij, zapiskov in ostalih dokumentov o podmornicah) kot tudi na izmenjava člankov ki so objavljeni v tiskanih medijih tako slovenskih kot tudi hrvaških. Prav tako je bilo govora o postavitvi in urejanju spletnih strani in pri izdelavi članskih izkaznic, kjer nam je bila ponujena  pomoč, saj je g. Jerman  informatik po stroki.

G. Jermana so   zanimale informacije okoli pridobivanja podmornice kot muzejskega eksponata, kako daleč  je pri nas ta zadeva, kot tudi  koliki bodo stroški  transporta. Z naše strani je dobil informacije, ki smo jih imeli. Za podrobnejše pa se bomo pozanimali  pri naših članih, ki aktivno sodelujeta pri tej nalogi (g. Pogačnik in g. Gorup).

Po končanem delovnem delu sestanka smo nadaljevali v prijateljskem vzdušju in obujali spomine na zgode in nezgode, ki smo jih doživeli v času službovanja. Na koncu smo sklenili, da bi takih sestankov moralo biti več in tudi v prisotnosti drugih članov našega in hrvaškega društva, kjer bi se lahko pogovarjali o problemih, ki jih ima eno in drugo društvo in tako   prenašali izkušnje s področja organizacije in delovanja društev.

Sestanek  je bil zaključen v popoldanskem času.